Social Icons

Jason X (2001)

N-am nici cea mai vagă idee cum a fost tradus la noi filmul ăsta, și nici nu mă interesează. Jason X este promovat ca un film horror. În realitate e mai mult comic decât horror, cu o poveste simplistă, aruncată undeva în spațiu și timp. În spațiu, căci acțiunea se petrece pe o navă spațială (încă un gen atins, cel SF), și în timp, pentru că cei doi eroi (pozitiv - Rowan, alias frumoasa Lexa Doig, o știți poate din Andromeda și negativ - Jason însuși, jucat de Kane Hodder), sunt prinși într-un container criogenic și înghețați.

Jason X (2001)

Vor fi descoperiți peste mulți ani de echipajul pestriț al unei nave spațiale. Rowan este reanimată, Jason - vă dați seama - reușește și el să-și revină și începe show-ul. Avem cam ce v-ați aștepta, mai puțin partea de horror și mai mult elemente de un comic involuntar. Pentru că se putea mult mai bine. În fine, am scris mai sus că avem un erou pozitiv, trebuie să rectific, de fapt sunt mai mulți, iar în asta stă una din calitățile filmului, că ne prezintă un grup destul de fain în ce privește socializarea. Sincer, m-am săturat de echipajele formate din 3-5 oameni, în care toți sunt suspicioși și rău intenționați iar la sfârșit supraviețuiește unul singur, sau eventual doi, care se luptă între ei.

Jason X este un film de mijloc spre slab. După cum v-ați aștepta când vizionați a n-a continuare dintr-o serie horror (pentru mine a fost primul film văzut cu Jason), nu veți găsi în el piese de artă nici măcar la nivel de intenție. Dar veți găsi ceva elemente de SF (Jason chiar se va lupta cu un robot pe parcurs) într-un scenariu slab dar nu lipsit de imaginație. Nu pot zice c-a fost chiar pierdere de timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
eXTReMe Tracker