Social Icons

Când va fi Black Friday 2013?

După un articol despre Halloween și o recenzie la un film horror, să continuăm (vă place pluralul, apropo?) aproximativ pe aceeași linie, cu... o zi neagră. Pe deasupra, o zi de vineri. Este vorba despre Black Friday iar răspunsul (pe scurt) la întrebarea din titlu este: 29 noiembrie 2013. Și acum să vedem pe lung.

reduceri de black friday

O dată cu intrarea în luna noiembrie, probabil v-ați amintit voi că se apropie încet Black Friday. Ce e Black Friday? Cea mai completă și faină descriere o veți găsi probabil aici, dar dacă nu sunteți interesați de istoria „sărbătorii” și nici filozofia din spatele numelui ei, ci vreți informații concrete și pragmatice, vă pot spune că Black Friday este o ocazie de a cumpăra produse ieftine. Tradițional, evenimentul are loc în ultima vineri a lunii noiembrie, așa că anul acesta va pica pe 29 noiembrie.

De ce în noiembrie și de ce reduceri? Pentru că urmează sărbătorile de iarnă iar această zi reprezintă o bună ocazie de vânzări mari și totodată de promovare pentru orice firmă sau comerciant. Sigur, reducerile nu sunt chiar așa de mari ca în State, de unde își trage originea Black Friday. Orișicum, sunt convins că o să existe cozi și că magazinele vor înregistra vânzări record la data respectivă. Ceea ce nu înseamnă că nu puteți evita aceste lucruri, cumpărând online, de acasă. Eu de exemplu, cam toate piesele de calculator din ultima vreme (vorbim de cele serioase, gen placă video, și nu de stick-uri usb) le-am cumpărat pe internet.

black friday 2013

Deci: să zicem că există în orașul tău un singur magazin de biciclete. Opțiunile tale sunt limitate dacă vrei să cumperi de acolo. Pe de o parte, acel magazin nu are concurență așa că patronul poate vinde la suprapreț. Pe de altă parte, nu vei putea alege decât dintre bicicletele existente acolo, ori poate ei nu au modelul dorit de tine. În sfârșit, poate sunt și de proastă calitate. În schimb, dacă alegi să-ți cumperi bicicleta de pe net, găsești o mulțime de modele și variante, de la o mulțime de magazine. Poți lua ceva de calitate și remarci foarte ușor distribuitorii care au prețurile cele mai avantajoase. Iar acum, peste toate acestea, vei avea și reduceri cu ocazia zilei de Black Friday.

Din punctul meu de vedere, ziua poate fi folosită nu doar pentru cumpărături de sărbători. În principiu, dacă știi că vei avea nevoie de un anumit lucru în viitorul apropiat, iată o ocazie minunată de a-l cumpăra acum la preț redus și de a economisi niște bani. Adică te folosești la maxim de oportunitățile ivite. Asta cred că se numește inteligență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
eXTReMe Tracker