Social Icons

Vocea României și ProTV

N-am urmărit Vocea României până acum. Weekendul ăsta m-am uitat, și mi-a plăcut. Despre ce este vorba? Vocea României e o emisiune (de pe ProTV) în care se descoperă talente muzicale. Oarecum de genul Românii au talent, dar cu orientare exclusiv pe muzică. Candidatul urcă pe scenă și dă tot ce poate. Juriul, format din patru piese (Loredana Groza, Marius Moga, Smiley și Horia Brenciu), stă cu spatele la el, pentru a nu fi influențat de alți factori decât cei sonori. Dacă unuia dintre cei patru îi place ce aude, se întoarce și îl ia pe solist la el în echipă. Dacă se întorc mai mulți, solistul poate alege la cine merge. Acum sunt în faza selecțiilor, am înțeles că mai târziu bătaia se va da între cele patru echipe conduse (și selectate) de fiecare dintre cei patru membri ai juriului.

Ca să vă faceți o idee despre calitatea unora dintre participanți, iată un clip cu Stella Anita:


După cum se poate observa în partea de sus a imaginii, clipul a fost înregistrat cu versiunea gratuită a programului Bandicam, despre care poate o să scriu cândva. Dar să revenim la oile noastre. Ziceam că m-am uitat la Vocea României și mi-a plăcut. Cu ProTV-ul însă este altă mâncare de pește. Și anume, îmi vine să le adresez niște cuvinte de largă circulație populară, dar mă abțin, că aici e blog serios și ne bate CNA-ul. Ideea nu e despre post, ci despre site-ul ProTV. Că e plin de reclame, înțeleg. Că sunt bătuți în cap cei care fac înregistrările și nu redau decât exact secvența cu cântatul, milimetric, și asta înțeleg, că săracii, atât îi duce capul. Adică pe bune, să vedem și noi o reacție, ce-au vorbit pe urmă cu cei din juriu, că poate am ratat o emisiune? Ei ași! Dar ce pretenții să ai, când și filmările sunt deseori întrerupte de intervențiile celui-din-culise-care-discută-cu-familia-celui-de-pe-scenă? Mno, în fine. Mai înțeleg și faptul că la începutul clipului cei de pe site-ul ProTV ne bagă pe gât o reclamă video scurtă. Dar și în mijlocul lui?!?

Da, ați citit bine: se bagă reclame și în mijlocul clipului! Mă rog, undeva în interiorul lui, nu chiar la mijloc. Un clip de două minute de muzică e întrerupt de 20 de secunde de publicitate. Ai pe bune? Și te mai miri că săracele ziare și posturi TV nu înțeleg de ce pierd lupta cu blogurile și internetul. Anyway, hai să încapsulez un clip aici, să văd, poate scap de acea reclamă intrnă:



Yep, a dispărut. Dar începe să se deruleze o altă reclamă când deschid pagina! Singură! Și după ce în sfârșit se termină, și dau click pe butonul X, pornește clipul care mă interesează. Cu sonorul pe mute! Că doară pe mine reclama mă interesa s-o văd, aia care s-a pornit automat cu sonorul la maxim, ce treabă mai am eu cu clipul? Clipul poate merge și cu sunetul oprit, după ce am văzut reclama.

Băi, voi sunteți sănătoși? Psihic mă refer. Cu ăștia de la ProTV am, nu cu voi, stați liniștiți. Concluzie? Eu sunt sigur că vor apare niște canale media alternative la ce se face azi, poate pe net. Asta nu-i o problemă de dacă ci de când. Dar recunosc deschis că aștept cu nerăbdare ziua aia...

Later edit: Între timp am observat că nu e un tipar stabil. Uneori este reclamă, alteori nu. Totuși...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
eXTReMe Tracker