Social Icons

Poșta română față cu reacțiunea

Acum câteva zile am primit un plic de la cineva pentru altcineva, plic care fusese trimis prin poștă. Ocazie cu care mi-am amintit de existența acestei antice instituții, numită Poșta Română, care se pare că încă mai există.

Poșta Română

Nu știu dacă sunteți la curent cu evoluția Poștei Române. Dacă nu, vă spun eu: ea este de fapt o involuție. Din motive independente de clitatea factorilor poștali, care în general sau din ce cunosc eu sunt oameni foarte de treabă, adică își văd de treaba lor. Problema este că, încet-încet, le cam dispare obiectul muncii. Și mă gândeam retoric ce vor face peste să zicem 10 ani, în afară de a șterge de praf căsuțele noastre de email.

Azi însă, o prietenă virtuală a postat pe Facebook o știre cât se poate de interesantă: se pare că Poșta Române se reprofilează sau își îmbogățește domeniul de activități cu ceea ce numim asigurări. Activitatea de brokeraj va începe, cel mai probabil, din 1 ianuarie 2014. Și, cumva, gândul mă duce la FedEx și la filmul Naufragiatul. Fără nici o legătură cu subiectul de față, firește.

Cel puțin încearcă să facă ceva. Poate o să reușească. În fond, sunt destul de mari.

4 comentarii:

  1. ideea este o utopie răsărită peste noapte. nu neg că poşta ar avea logistica necesară unui astfel de demers dar potrivit reglementărilor în vigoare absolut orice omuleţ care efectuează asigurări trebuie să treacă printr-un proces de învăţare care se finalizează cu un examen de acreditare.
    proces care costă şi examen la care... mulţi brokeri cu vechime nu au reuşit să treacă.
    deci....românul e bun la toate? nu cred... chiar nu cred.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi probabil nu s-or opri ei la niște tehnicalități de genul ăsta. Cred că în România de azi, logistica contează mai mult. :)

      Ștergere
    2. ba deloc! poţi face singur asigurări, de acas... nu-i nevoie decât de un laptop, conexiune de net şi imprimantă. şi da... un car de cunoştinţe. dar acelea nu se vând şi nici nu se culeg peste noapte...

      Ștergere
    3. Mă refer la faptul că au ceva bani. Dacă au logistică, așa cred, că au și bani. Iar dacă au bani, presupun că n-o să se împiedice de niște chichițe birocratice, oricum legislația nu-i bătută în cuie, chit că nu-s la curent cu domeniul ăsta de activitate... :)

      Ștergere

 
eXTReMe Tracker